aktiv-1-100-2560x1440-c-default.jpg
Nyheder / Digitalt, Inspiration og Kampagneeffekt

Digitale trends: Vertikal videovisning

De nye digitale trends inden for medier og virkemidler har fortsat fokus på videoformatet. Fremtidens videoindhold er ikke bare firkantet eller portræt. Den er 3D, virtual reality og 360 grader. Så hvordan bør man som virksomhed navigere i de nye formater på sociale og digitale medier?

Vi taget en snak med David Ledstrup, Head of Social hos Marvelous Nordic, for at blive klogere på, hvad fremtiden byder på inden for digitale medier. Her har vi bl.a. set nærmere på 3 grunde til, at vertikal video er værd at have i fokus.

Folk holder naturligt deres telefon vertikalt

Hvis vi ser på telefonens mest basale funktion, giver det brugeren mulighed for at foretage og modtage telefonopkald – og designet af moderne smartphones følger denne simple tradition: At apparatet skal holdes lodret, så brugeren kan tale og lytte. Hvor Outdoor mediet hovedsagelig arbejder med den vertikale fremstilling, fastholder TV og biograf det horisontale visningsformat. Undersøgelser viser dog (MOVR Mobile Overview Report, december 2014), at brugere af smartphones holder deres telefon vertikalt 94% af tiden – også selvom indholdet er produceret til at blive vist horisontalt. Det er intuitivt og giver samtidig en bedre brugeroplevelse.

aktiv-2-100-860x0-c-default.jpg

Brugen af smartphones og messaging apps har i de seneste par år ændret radikalt på måden vi konsumerer visuel kommunikation.

David Ledstrup, Head of Social hos Marvelous Nordic

“Brugen af smartphones og messaging apps har i de seneste par år ændret radikalt på måden vi konsumerer visuel kommunikation. Selv måden vi læser hjemmesider på sker nu vertikalt, som når vi læser nyhedsmedier på vores mobil.”, fortæller David Ledstrup, Head of Social hos Marvelous Nordic.

Folk tilgår oftest sociale medier via mobilen

Dagens mobil-apps er som udgangspunkt designet ud fra tanken om, at de fleste brugere interagerer med indholdet, mens de holder deres smartphone lodret, men også, hvor folk bruger deres tid på sociale medier. Studier viser (ComScore ‘Future in Focus’ studie, 2016), at næsten 80% af forbruget på sociale medier forekommer på mobile enheder – 61% alene fra smartphones.

diagram2-860x0-c-default.png

Vertikal video konverterer bedre

Med et stigende indhold af mobil-optaget video og billeder på de sociale medier, er det ikke overraskende, at det vertikale visningsformat er på vej frem. Udviklingen ses bl.a. i selfie-trenden og apps som Snapchat, der har været med til at skubbe fremgang i vertikal videoproduktion. Da brugerne samtidig ofte holder deres smartphone vertikalt til forskellige opgaver, giver det vertikale indhold i markedsføring og sociale medier også mening her. 

Allerede fra februar 2017 har visningsformatet ændret sig markant inden for sociale medier:

  • YouTube: Android versionen gemmer sorte kanter i full-screen vertikal format
  • Twitter: Vertikale videoer udgives uden sorte kanter
  • Facebook, Instagram og Snapchat: Vertikale videoer udgives (stadig) uden sorte kanter

Vi ser jo målinger på tværs af forskellige sociale medier, hvor vertikale videoer konverterede op til 9 gange højere end horisontale videoer i digitale annoncer.

David Ledstrup, Head of Social hos Marvelous Nordic

Når det kommer til at se video live, kan seerne samtidig holde deres telefoner lodret og interagere med indholdet gennem f.eks. kommentarer på en måde, der er naturligt for dem. Det er ifølge David Ledstrup en tendens, der bliver mere udbredt:

”Vi ser jo målinger på tværs af forskellige sociale medier, hvor vertikale videoer konverterede op til 9 gange højere end horisontale videoer i digitale annoncer. Der ses altså en tendens i måden vi konsumerer indhold på via vores smartphones, hvor det vertikale format bliver ’normen’ at modtage visuel kommunikation på.

Flere har allerede omfanget det vertikale format, heriblandt Nespresso, der benytter storytelling med et kreativt take på den vertikale framing i en kortfilm.

Se også, hvordan Ford bruger det vertikale format kreativt, eller Adidas med en flot og veludført fortælling, med et enkelt individ i fokus.

Det vertikale format passer perfekt til f.eks. at vise kroppe eller ansigter, som nødvendigvis gør sig endnu stærkere i vertikal format end horisontal – og de kreative kræfter der indser og omfavner dette, kan meget vel være dem, der laver den stærkeste kommunikation i disse år.

David Ledstrup, Head of Social hos Marvelous Nordic

Er det horisontale format så på vej ud?

”Ikke nødvendigvis – vores synsfelt og vores øjnes placering er f.eks. bygget til at se horisontalt, når vi har brug for perspektiv. Men det vertikale format passer perfekt til f.eks. at vise kroppe eller ansigter, som nødvendigvis gør sig endnu stærkere i vertikal format end horisontal – og de kreative kræfter der indser og omfavner dette, kan meget vel være dem der laver den stærkeste kommunikation i disse år.”, slutter David Ledstrup.

Læs også vores guideline til, hvordan du udformer digitale spots på Outdoor.

Ring til os

+45 3644 0244. Eller send en e-mail til kundeservice@clearchannel.dk