0223-oatly-glassrailingmetro-week08-noerreport-02-1.jpg
Nyheder / Analyse

”Jeg venter bare på at kunne trykke skip.”

29/3-23
Sådan beskriver Ida på 19 år digitale reklamer i en analyse foretaget af Wavemaker i November 2022*.

*Undersøgelsen er en kvalitativ fokusgruppe undersøgelse, hvor to fokusgrupper er blevet spurgt ind til de forskellige outdoor reklameformater der findes i Danmark. Deltagerne er mellem 18 og 60 år, bor i eller pendler til og fra storkøbenhavn og færdes som minum 30 minutter i bybilledet om ugen.

Mange holdninger

Holdninger til reklamer spænder vidt og bredt. En del undgår dem som pesten, nogle ser dem som et nødvendigt onde, mens andre påskønner dem. Yderligere er holdningerne til de forskellige typer af reklamer også til at tage og føle på. Når det kommer til online reklamer, er mange forbrugere negativt stemt. I Wavemakers analyse beskriver deltagerne digitale reklamer som afbrydende og irriterende, hvorimod outdoorreklamer beskrives som værende visuelt flotte, mindre irriterende og af højere kvalitet.

Dog er det ikke et nyt fænomen at outdoorreklamer er en af de kategorier som nyder mest opmærksomhed og samtidig scorer lavt på irritation. Men det er et faktum der bør gentages, for som annoncør, har med et medie at gøre, som taler til en målgruppe der er med åben overfor dit budskab.

Med andre ord: Outdoor = større opmærksomhed og mindre irritation.

Man laver ikke så meget andet i bybilledet. Man går eller sidder, så man reflekterer mere. Med andre reklamer sidder man desperat og trykker for at komme væk

Mads, 32 år

Visuelt flotte og inspirerende

En stor del af outdoorreklamens styrke er at den ikke er et forstyrrende element når folk lever deres liv og reklamerne er oftest udformet med et større fokus på det visuelle element, som giver en fornemmelse af højere kvalitet. Samtidig er reklamerne ikke nødvendigvis fokuseret på et produkt, men i stedet på en afsender, et brand eller et budskab, som kan skabe stof til eftertanke.

Udfylder en pause

Outdoor et aktivt tilvalg, fremfor et tvunget element.
Og netop det aktive tilvalg fra forbrugerne er vigtig og giver mediet en unik position. Brands har her mulighed for at tale til forbrugerne, på et tidspunkt hvor de aktivt søger at blive underholdt eller informeret. Reklamen bliver en pause og udfylder et tomrum hos forbrugeren, i stedet for at skabe en uønsket barriere mellem forbruger og indhold.

Folk kan godt lide den frie vilje

Markus, 25 år

Man kan bare kigge væk

Selvom outdoor reklamerne bliver anset for at være uundgåelige i kraft af at være en integreret del af bybilledet og hverken kan ad-blockes ellers lukkes ned, så er det ikke ensbetydende med at de bliver anset som påtrængende, som fx in-stream annoncer på Youtube eller pop-up bannere i artikler mm. Man kan, hvis man ikke kan lide reklamen, bare kigge væk. Ingen tvang er involveret.

Dominer med Takeovers i Metroen

Et inddragende reklameformat, hvor man som forbruger bliver en aktiv del af reklamen. Sådan beskrives Metro Takeovers i undersøgelsen.
I en tid, hvor forbrugerne i stigende grad efterspørger personlige og autentiske oplevelser, kan Metro Takeovers på Nørreport og Kongens Nytorv hjælpe dig med at skabe en dybere forbindelse med dine kunder. Formatet er et engagerende reklameformat, der lader forbrugerne føle sig som en del af brandets univers og skaber en omsluttende oplevelse for dem. Som annoncør kan man integrere sin annoncering på en informativ og underholdende måde og skabe en stærkere forbindelse mellem brand og kunder.

Kontakt

Farshad Qazi

Head of Sales

Anna-Karina Haugaard

Sales Manager

Ring til os

+45 3644 0244. Eller send en e-mail til kundeservice@clearchannel.dk